Seafood for all mankind.
Ingredienser för 4 personer
500 g melon (olika sorter, t ex galia och honungsmelon)
1 gurka
2 salladslökar
1 lime (skal + saft)
1 röd spansk peppar
1 dl kokosmjölk
1 dl vitt vin (med hög syra och en liten sötma)
1 tsk salt
Skaldjur:
2 skivor fryst vitt bröd
2 vitlöksklyftor
400 g skaldjursmix
salt och peppar
25-50 g smör
4 msk jordnötter
3 msk färsk koriander
Gör så här
*Skala och kärna ur melon och gurka, skär i 2 cm stora bitar, skiva salladslöken och lägg allt i en bunke.
*Finhacka det yttersta av skalet på en limefrukt, pressa ut saften, finhacka den spanska pepparn och blanda med kokosmjölk, vin och salt. Häll dressingen över melonen i bunken.
*Riv fryst bröd och vitlök med rivjärn. Lägg skaldjuren (är skaldjursmixen fryst ska den först tina och få rinna av) på en plåt (eller direkt i smorda portionsformar), strö över bröd, lägg på vitlök och krydda med salt och peppar. Hyvla över smör, gratinera i ugn på 250 grader i cirka 5 minuter, tills ytan har fått färg.
*Hacka nötter och koriander och strö över melonsalladen. Servera gärna salladen och de nygratinerade skaldjuren i separata skålar.
Du kan vara tramsig! <3
Oj, det lät inte bra. Hoppas allt är bra med R nu! Usch, jag vet hur svullen han blir. Otäckt, allrahelst att han får svårt med andningen. Hälsa kram från mams!