Fudge.. <3



.
Skumtomtefudge:
10 skumtomtar klippta i bitar
2 dl strösocker
1 dl grädde
50g smör
100g vit fint hackad choklad
.
Gör såhär:
Klä en ungsform med plastfolie.
Ta fram en kastrull, blanda tomtarna, socker, grädde & smör.
Koka upp & låt koka samman, rör ibland så det inte bränner fast.
Blanda i chokladen & rör till en tjock, blank smet.
Häll upp fudgen i formen.
Låt svalna & stelna helt, skär sedan upp i bitar.
Förvara i kylskåpet!
Njut av dessa små gammelrosa sockrigheterna i jul.. :)
.
.
Oreo cookie fudge:
1burk sötad kondenserad mjölk
500 g vit choklad
1 pkt grovt hackade oreos
.
Gör såhär:
Klä en form som i övre recepet.
Förbered ett vattenbad & smält samman den kondenserade mjölken & chokladen.
Ta bort bunken när detta smält & rör ner de grovt hackade oreosarna.
Häll upp i formen & låt stelna minst i 4 timmar.
Skär i bitar & förvara i kylskåpen!
Åååååh muuumms. :)
.
.
källa: pinkpastry.blogg.se

Kommentarer
Postat av: Cathryn

Hej! Vad är oreos? Jag har aldrig hört det ordet förut.

2011-12-10 @ 23:49:21
Postat av: Annika - drömmen om 11 barn [tävlingar i bloggen]

Sv Ett väldigt sent TACK för gratulationen kommer här. Det tog sin tid att komma ifatt med kommentarer o sådär hehe ;)

Allt bra med dig?

2011-12-11 @ 02:11:59
URL: http://nilssonpettersson.blogg.se/
Postat av: Annika - drömmen om 11 barn [tävlingar i bloggen]

Sv Ett väldigt sent TACK för gratulationen kommer här. Det tog sin tid att komma ifatt med kommentarer o sådär hehe ;)

Allt bra med dig?

2011-12-11 @ 02:15:46
URL: http://nilssonpettersson.blogg.se/
Postat av: Spunk

Har precis gjort tomtefudge, men när jag hittade oreo-receptet så lär jag allt ta och prova det med! Ohmygod! Gott blandat med gott kan ju inte bli annatän jättegott!

2011-12-19 @ 19:21:21
URL: http://zphanky.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Va roligt att du ville pröva båda recepten och tack för länken. Stor grattis kram till den söta babyn!

2011-12-28 @ 21:32:41
URL: http://pinkpastry.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0