36+6.. <3

.
Vecka 37.
(36+6)
.
Barnet:

Cirka 2.8-3 kg.

Nu är barnet fullgånget och redo att födas. Förlossningen kan starta när som helst, men många kvinnor får vänta ytterligare några veckor innan det är dags. Barnet ökar sin vikt med 200-250 gram per vecka och har mer än en liter fostervatten runt sig. Koordinationen är så utvecklad att barnet har förmåga att gripa tag om saker med handens fingrar. Den tränar inför ett liv utanför livmodern genom att dra in och trycka ut fostervatten ur sina lungor. Den lagrar också näring som behövs för att klara en ansträngande förlossning. De allra flesta barn ligger med huvudet nedåt, endast ett fåtal ligger med stjärten först. Om så är fallet gör man vid den här tiden ett försök att vända barnet.

Mamman:

Ladda med kolhydrater

Du går troligen på ännu en graviditetskontroll. Är det något som fortfarande oroar dig inför förlossningen så prata med din barnmorska. Även om du skrivit ett brev med dina önskemål kring förlossningen är det vanligt att man också noterar vad du vill i journalen. 
Denna kommer personalen på förlossningsavdelningen senare att ta del av. 
De flesta kvinnor känner av allt kraftigare sammandragningar i livmodern. Det är inte farligt utan en påminnelse om att snart startar förlossningen och mötet med barnet närmar sig. Kanske har du slutat arbeta och inlett dina första veckor som föräldraledig. Du kommer att må bra av att få rå dig själv och att släppa arbetet helt. Du behöver också lite tid att förbereda för barnets ankomst och göra de sista förberedelserna inför förlossningen och den stora omställningen till att bli mamma. Nu kan du vila när du behöver det. Ät som tidigare bra mat, gärna med extra kolhydrater så har du lite mer ork om förlossningen skulle starta.

Mina tankar:
Är väldigt glad över att vi började måla magen på väggen för nu kan man verkligen se hur den är påväg ner igen..
Inte skrivit något förlossningsbrev än men behöver man verkligen det?!
Har ju inga direkta önskemål eller saker jag absolut inte kan tänka mig.. hmm
BB-väskan börjar arta sig & det är bara lite smågrejor kvar!
Lagom mycket sammandragningar annars, bebben rör sig varje dag men sover ganska mycket. :)
Magen är tung & spetsig & jag måste sova med en tunn kudde under nu om jag liggger på sidan annars slår jag över som en strandad val..! haha
22 dagar kvar till BF, lääääängtar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0